Eigen Bioscoop

bron / source: Dutch newspaper – Telegraaf

Stephan van Lumig (38) uit het Limburgse Eijsden gaat bijna nooit meer naar de bioscoop. Hoeft ook niet, want hij heeft thuis zijn eigen theater. Met alles erop en eraan.

Een megagroot scherm, goede speakers, een comfortabele bank, automatisch dimmende verlichting en zelf een plafond met lichtjes dat de sterrenhemel nabootst. Als Van Lumig klust, doet hij het ook goed.

In een paar maanden toverde de Limburger een van de vijf slaapkamers in zijn woning om tot thuisbioscoop. “Ik heb twee grote hobby’s samen laten komen”, vertelt hij. “Ik ben namelijk gek op films en series en ik klus graag. Dingen bouwen, verbeteren, luxer maken. Ik vind het een van de leukste dingen om te doen.”

Van Lumig is meerdere keren per week in zijn thuisbioscoop te vinden. Afgelopen weekeinde keek hij twee films: Tomb raider en Passengers. “Tijdens die laatste film, die zich afspeelt in de ruimte, heb ik de sterrenhemel aangezet. Dat paste er heel goed bij.”

Zijn vrienden komen vaak op vrijdag langs om gezellig te gamen, te kletsen of wat te drinken. De klusser en zijn vriendin gaan binnenkort verhuizen. Of dat huis ook een theater krijgt? “Zeker weten! Ik kijk er nu al naar uit om weer zoiets moois te maken.”

Bron / Source: Telegraaf.